Zo gaat onze werkwijze

De uitdaging!

Of het nu om een bestaande webapplicatie of website gaat, of juist om een nieuw project. Bij uw uitdaging vindt u in IT4web een partner om uw uitdaging om te zetten naar een succes.

illustrations of desktop monitor with an unfinished project, a client with a question and a developer with an idea
illustrations of two developers with an idea

De brainstorm

Tijdens een (online) brainstorm komen alle wensen en ideeën op tafel. Vanuit alle expertises wordt informatie gedeeld. Dat betekent dat het in 1 sessie op hoofdlijnen zal gaan over het doel van de webapplicatie (of website), de vormgeving & uitstraling, de gewenste functionaliteiten, privacy & beveiliging en het beoogde gebruiksgemak.

illustrations of sheet, pencil and ruler with an idea lightbulb

Userstories

In de brainstorm krijgt het project vorm. De belangrijkste functionaliteiten worden samengevat in userstories. Daarin wordt op basis van kleine scenario’s door uw organisatie opgeschreven welke functionaliteit u verwacht. IT4web bespreekt deze met u en vult aan als dat nodig is.

illustrations of a pencil, a sheet and a developer with a suitcase

Conceptfase

Met de prioriteiten en de huisstijl gaat IT4web aan de slag met de vormgeving. De belangrijkste functionaliteit wordt uitgewerkt voor klein en groot scherm. Zo wordt duidelijk hoe de content wordt getoond en hoe daarmee kan worden gewerkt. Met bespreken van het concept komen we in 2 à 3 iteraties tot een definitieve vormgeving.

illustration of a crane and a worker wth a website project in the background

Uitwerking

De vormgeving wordt uitgewerkt tot een werkend geheel. Op mobiel, tablet en desktop schaalt de content mee zoals in het ontwerp is bedacht. Knoppen, menu’s, meldingen, tekstblokken en formulieren worden allemaal als losse elementen opgebouwd zodat ze op de hele website op dezelfde manier kunnen worden gebruikt.

illustration of desktop monitor with an unfinished project and a developer checking of a list with a giant pencil

Hello world

De eerste functionaliteiten worden in de website gebouwd en zijn door u te testen. Op basis van een aantal iteraties worden telkens nieuwe functionaliteiten in concept klaargezet, getest, bijgesteld en daarna definitief opgeleverd.

illustrations of tablet with a webapplication and a developer adding the finishing touch

Puntjes op de ï

Als alle functionaliteiten zijn gerealiseerd lopen we alles samen door. We helpen u op weg om wegwijs te raken in het CMS en vullen ter illustratie een aantal voorbeelden om te helpen snel te kunnen starten.

illustrations of monitor and mobile device with finished project and a happy customer

Klaar!

Alles is gereed, gevuld en staat klaar om te worden gepubliceerd. In overleg wordt het moment bepaald waarop alles kan worden gelanceerd en daarmee in productie gaat. Gefeliciteerd!